Over mij

Welkom, 

Dank U wel voor uw interesse in mijn website. 

Tegen mensen vertel ik altijd het volgende: "Ik werk al 33 jaar in het ziekenhuis als operatieassistente en in mijn vrije tijd houd ik me bezig met mijn hobby masseren." 

Echter is mijn hobby door de jaren heen steeds verder uit de hand gelopen, doordat ik meer verdieping zocht en interesse had in nieuwe, westerse, massagetechnieken en -behandelmethoden. De laatste jaren heb ik ook belangstelling gekregen in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG/TCM) en de oosterse manier van kijken naar de gezondheid. Hierdoor ben ik de opleiding voor Chinli-Tuina therapeut gaan volgen, die ik succesvol heb afgerond.  

De mens holistisch bekijken is mijn aandacht. Het is niet alleen de klacht waar iemand mee komt, maar het is de mens in zijn geheel, dus geestelijk en lichamelijk. Hierdoor vind ik het interessant om de westerse wetenschap, ofwel mijn ervaringen in het ziekenhuis, te combineren met de oosterse geneeskunde. 

Bij geneeskunde gaat het naar mijn mening zowel om de kunst van het genezen, als om de wetenschap. Warmte, sympathie en inzicht wegen dus zwaarder dan een chirurgisch mes of een chemisch medicijn.