CORONA UPDATE

Beste cliënten,

Het corona virus houdt iedereen bezig en ik kan mij voorstellen dat er ook bij jullie misschien vragen zijn over wel/niet masseren.

Hygiënisch werken is natuurlijk altijd van cruciaal belang binnen mijn beroepsgroep. Dit was, is en blijft zo. Echter, door de uitbraak van het Corona virus worden nu een aantal extra, noodzakelijke, maatregelen toegevoegd, op last van onder andere, het RIVM.

Een groot deel daarvan is inmiddels onder het grote publiek bekend. Ik hecht er toch waarde van om jullie op de hoogte te stellen van de maatregelen die ik, aanvullend op mijn normale hygiëne procedures neem:

Ik volg het RIVM nauwkeurig in haar berichtgeving. De meest recente informatie is te vinden op: www.rivm.nl

 • Wanneer ik verkouden ben, last heb van mijn luchtwegen of koorts heb (of een combinatie van die drie) zal ik je hierover informeren en geef ik je geen massage.
 • Wanneer jij, als cliënt, verkouden bent, last hebt van de luchtwegen, koorts hebt of de combinatie hiervan, informeer je mij en zal de afspraak vervallen.
 • De richtlijnen die ik normaliter hanteer en in acht neem, blijven ook nu gelden.
 • Bij binnenkomst en vertrek schudden wij geen handen.
 • Zowel jij als ik zullen voorafgaand aan de massage onze handen wassen.
 • Na iedere massage bezoek zullen deurklink, hoofdkussen en tafel gereinigd worden met een desinfecterend middel.
 • Desgewenst mag je zelf een handdoek en lakenhoes meenemen om op de tafel te leggen..
 • Zoals altijd zijn schone handdoeken en lakens aanwezig en zullen deze na iedere massage vervangen worden.
 • Zoals altijd staat de hygiëne hoog in het vaandel. Een aantal maatregelen gelden al als standaard in de praktijk, een aantal zijn in deze ontstane situatie extra toegevoegd (denk aan het geen handen geven).
 • Registratieplicht voor contactberoepen
  Er wordt gevraagd van therapeuten die hun cliënten aanraken tijdens een behandeling of deze een lijst willen bijhouden wie er wanneer is langsgekomen en wat hun contactgegevens zijn. Deze lijst dient 14 dagen bewaard te worden. Er wordt van de therapeut die een contactberoep uitvoert geëist dat dit wordt bijgehouden maar als de cliënt weigert deze gegevens af te geven voor dit doeleinde is dit geen reden om de behandeling af te zeggen (de cliënt heeft het recht dit te weigeren). Deze verplichting staat los van het bijhouden van een cliëntendossier. Sterker nog; informatie die is afgegeven voor opname in het cliëntendossier dient niet gedeeld te worden voor contactonderzoek als de cliënt niet nadrukkelijk toestemming heeft gegeven hiervoor. 
 • Mondkapjes?
  Het dragen van mondkapjes is verplicht, ook tijdens uw behandeling. 

Ik hoop hiermee zorgen die mogelijk leven te hebben weggenomen bij je en je met een vertrouwd gevoel je massage blijft boeken. Vooral ook omdat ik geloof dat een massage een vitale impuls kan leveren aan een gezond immuunsysteem.

Laten we zorg dragen voor elkaar en hopen dat de genomen maatregelingen effect zullen hebben en dat deze -voor iedereen- vervelende situatie niet lang hoeft te duren.

Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust. Je mag mij altijd mailen, bellen of appen.

Met vriendelijke groet,

Connie van Bragt